OPTIMIZARE PSIHO-FIZICĂ
PRIN TEHNICI DE RESPIRAŢIE ŞI DE AUTOSUGESTIE

Un antrenament, o duzină de efecte!

Cursuri sau workshopuri care se adresează persoanelor preocupate de sănătate şi de dezvoltare personală, care doresc să obţină o stare permanentă de bine şi de relaxare, să aibă o minte sănătoasă şi un trup treaz, să fie mereu prezenţi şi energici, să îşi îmbunătăţească capacitatea coordonare şi de adaptare la circumstanţe şi sarcini profesionale şi de viaţă.

Breatheology este o sinteză alternativă de optimizare fizică şi psihică, o practică simplă, care utilizează energiile mobile şi statice ale corpului în mod natural, liniştit şi calm. Metoda se adresează oricărei vârste şi oricărui nivel de pregătire şi nu necesită eforturi mari şi nici echipamente speciale. Ea asociază elemente provenind din Yoga fiziologică, antrenamentul psihoton şi cel autogen, artele marţiale, stretching-ul de relaxare sau fitness-ul de întreţinere, însumând efectele lor pozitive.

Vechi tehnici de respiraţie, de focalizare selectivă şi de conştientizare senzorială echilibrează sistemele funcţionale şi produce efecte fiziologice şi psihologice particulare. Elongaţiile spinale decomprimă coloana vertebrală şi asigură o mai bună irigare sanguină şi o circulaţie neîntreruptă a energiei.

Posturile fizice şi contracţiile musculare, alese cu inteligenţă şi realizate cu blândeţe, realiniază sistemul osteo-articular şi dă simetrie, supleţe şi eleganţă. Printr-un antrenament lejer dar regulat mintea se sincronizează cu trupul, încep să se dezvolte mecanisme psihologice de autocontrol, practicanţii învaţă să stăpânească raporturile dintre energii şi să amplifice senzaţiile kinestezice.

Beneficii:

• relaxare mentală şi fizică;
• fixarea unei respiraţii cu randament energetic superior;
• autoreglarea stărilor psihice;
• refacere funcţională;
• conştientizare senzorială şi posturală;
• redistribuirea şi extinderea forţelor interne;

Agendă:

• tehnici şi ritmuri respiratorii;
• formule repetitive de autosugestie şi comenzi cu temă;
• tehnici de introspecţie şi de focalizare selectivă pe stări primare;
• stretching spinal;
• contracţii şi elongații musculo-osteo-articulare;
• mişcări gimnastice executate în regim izometric sau izodinamic;

Efecte terapeutice:

Corectarea unor deficienţe posturale sau motorii, reducerea totală a durerilor spinale, vertijuri, cefalee, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, scăderea tensiunii arteriale, ameliorarea unor probleme ale tractului respirator, gastro-intestinal sau ale sistemului endocrin (hipertiroidism), eliminarea unor automatisme, dependenţe sau fobii, a atacurilor de panică şi a stărilor de depresie sau de anxietate.

Într-un timp relativ scurt, toţi paricipanţii la cursurile sau workshopurile de Breatheology au declarat o creştere substanţială a energiei, o îmbunătăţire a echilibrului interior şi a capacităţii de coordonare şi de concentrare. Forţele interne se dezvoltă şi se redistribuie, capacitatea de autovindecare a organismului creşte, toţi practicanţii dobândesc rezistenţă la stres, senzaţie de putere şi stabilitate, confort psihic, ţinută degajată şi sigură.